Feed on
Posts
Comments

Concurs national de eseuri in limba engleza pentru elevi

Dragi colegi,

Ne face placere sa va informam ca centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School lansează cea de a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză “Shakespeare School Essay Competition”, desfăşurat sub egida Anului European al Voluntariatului. Va adresam pe aceasta cale rugamintea de a ne sprijini in mediatizarea acestui concurs, prin informarea elevilor cu mijloacele pe care le aveti la dispozitie.

Participarea la concurs este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din România pasionaţi de limba engleză şi cu real talent la scris, care se încadrează într-una dintre cele două categorii de vârstă ale competiţiei: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Temele propuse sunt un îndemn la implicare şi responsabilizare: liceenii vor avea de scris despre rolul voluntariatului şi felul în care acesta poate schimba societatea, iar elevii de gimnaziu vor avea de realizat un eseu în care, pornind de la 4 imagini sugestive, să-şi imagineze o lume ideală.

Concursul se desfasoara in perioada 7 februarie-20 martie 2011 si credem ca este o oportunitate deosebita oferita tinerilor creativi sa isi foloseasca talentul si imaginatia, punandu-si in valoare potentialul!

Premiile oferite marilor câştigători constau în tabere internaţionale de limba engleză de 2 săptămâni în Marea Britanie: la Cambridge University, Oxford Brookes University, Harrow House International College şi St. Michael’s College, în valoare de aprox. 1400 lire fiecare! Sponsorii competiţiei vor pregati si multe alte surprize: cărţi în limba engleza si dictionare (oferite de Fischer Internatonal), cursuri gratuite de limba engleză, taxe de înscriere la examene internaţionale de limba engleză (oferite de British Concil) şi articole sportive la alţi 40 de participanţi.

De asemenea, toţi participanţii vor primi diplome de participare, iar premianţii vor dobândi şi un Essay Award Certificate. Toate eseurile premiate vor fi postate si pe blog-ul Shakespeare School (http://blog.shakespeare-school.ro).

Profesorii de limba engleza care vor trimite minim 10 participanti la 2011 Shakespeare School Essay Competition vor primi un “Certificate of Merit” din partea centrului nostru.

Ediţia de anul trecut a avut o amploare naţională, concursul înregistrând peste 3.000 de eseuri de la tineri din 350 de localităţi, iar anul acesta ne asteptam la o participare şi mai numeroasă. Vom lansa si o antologie a celor mai bune lucrari ale editiei precedente, insa vom reveni cu detalii in curand pe blogul Shakespeare School.

Toate detaliile se regăsesc începând de luni, 7 februarie pe pagina oficială a competiţieiwww.shakespeare-school.ro/concurs.

Sprijinul dumneavoastra va conduce la informarea unui numar mai mare de tineri despre un proiect educational care atat prin temele abordate, cat si prin premiile oferite va deschide participantilor noi orizonturi culturale si academice!

Speram ca initiativa noastra vi se va parea interesanta si in beneficiul tuturor tinerilor!

Cu multumiri,

Adriana Alionte
Director Shakespeare School

One Response to “2011 Shakespeare School Essay Competition”

  1. Lupean Diana says:

    De curand am aflat de acest concurs, mi se pare interesant si as dori sa particip.

Leave a Reply